Sekrety zdrowia - co jemy?
Co właściwie jemy? Ciągle czegoś mamy nadmiar lub czegoś nam brak. A co z jakością pożywienia?
W 1976 r powstała komedia z Luisem De Funes „Skrzydełko czy nóżka”, opisująca perypetie sławnego autorytetu w sprawach kuchni z bezwzględnym producentem fast-foodów.
Ponad 30 lat temu było to bardzo zabawne. Teraz w szybkim tempie staje się ponurą rzeczywistością.
Dlaczego frytki ziemniaczane są tak smaczne i jednocześnie tak szkodliwe?
Dlaczego fast-foody - jedzenie śmieciowe tak smakuje, mimo że tak bardzo szkodzi naszemu zdrowiu? Sprzedaż gotowych dań lawinowo rośnie.
Coca Colę piją już wszyscy - dzieci, młodzież, dorośli i to do wszystkich dań, począwszy od sniadania, skończywszy na kolacji. Jest też składnikiem drinków. Sole kwasu ortofosforowego zawarte w coca-coli uniemożliwiają przyswajanie wapnia i żelaza. W związku z tym jej picie ma negatywny wpływ na dzieci.
Co oznacza skrót GMO? Czy żywność oznaczona tymi literami jest zdrowa?
Rewolucja w żywieniu, pogarszająca się nieustannie jakość jedzenia na rynku pociąga za sobą konieczność suplementacji naturalnej.
Koniecznie zobacz film co właściwie jemy: